Revista Nunta
Revista

Ana Maria Ion, un spirit luminos in trup fragil

image Postat la: 23.07.2019 - 09:21
image Revista Nunta
Ana Maria Ion, un spirit luminos in trup fragil

Revista NUNTA, incepand cu numarul 15, a reluat rubrica "Implicare" menita sa implineasca visuri, sa aduca in fata cititorilor oameni deosebiti cu povesti de viata mai putin fericite, dar care isi pastreaza speranta si optimismul, devenind exemplu pentru cei din jur.

Majoritatea copilelor din zilele noastre se viseaza printese, manechine sau modele. Fascinatia rochiilor stralucitoare si a podiumurilor de prezentare nu va disparea niciodata. Plecand de la convingerea ca fiecare fata merita sa traiasca momentul de gratie in care se afla in centrul atentiei tuturor, am decis sa realizez acest material - caci auzisem de o domnisoara speciala al carei vis era sa fie model. Impreuna cu colegii, am decis sa-i facem o surpriza si sa-i indeplinim dorinta.

Ana Maria Ion are 21 de ani dintre care aproape 20 i-a petrecut intr-un scaun cu rotile si prin spitale. Diagnosticele puse de medici i-au bulversat intreaga familie. Doar auzind tetrapareza spastica, agenezie partiala de corp calos, epilepsie cu forme cupate, te gandesti fara sa vrei la suferinta, tristete si disperare. Cu aceste ganduri am plecat la intalnirea cu Ana. Ajunsa acolo, am avut surpriza sa gasesc o fata vesela, plina de viata si glumeata. Insotita indeaproape de ingerii ei pazitori, parintii, a primit cu bucurie propunerea noastra de a fi model si s-a comportat exemplar.

 Ascultatoare si joviala, Ana Maria Ion a intrat in pielea personajului delicat, a fetei model cu trasaturi gingase care se bucura in fiecare clipa de tot ce o inconjoara. De fapt, asa e ea, o bucurie. Nimic nu i se pare imposibil. Dovada ca a participat la semimaratoane in echipa Hospice Casa Sperantei, joaca in piese de teatru, face ore de logopedie, sedinte de kinetoterapie la Fundatia Hospice; iar o data pe luna merge la Scoala Americana.

Pare ca nicio boala din lume nu poate sa o opreasca din drumul ei, iar dorinta pe care o spune tuturor, aceea de a fi mireasa intr-o zi, e doar o alta provocare pentru tanara cu trup fragil si spirit luminos.

Ana Maria Ion nu este un model pentru o zi asa cum am intentionat sa o prezentam lumii, ea este model pentru o viata. Pentru noi, cei obisnuiti sa ne vaitam si sa suferim din nimicuri si care uitam sa ne bucuram de tot ce e frumos in jur si in vietile noastre.

Autor: Nouria Nouri
Credit foto: Razvan Cotea
Accesorii: Katerini Mou
Buchet: Baiatul cu flori

ARTICOL APARUT IN REVISTA NUNTA, NUMARUL 15, THE LOOK EDITION

Daca stii si tu un om deosebit pe care vrei sa-l prezinti lumii, scrie-ne un mesaj pe adresa contact@revistanunta.ro

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste