Revista Nunta
Cuplu

Alfabetul casniciei fericite

image Postat la: 29.04.2015 - 13:46
image Revista Nunta
Alfabetul casniciei fericite

Nu exista o anumita reteta a fericirii, aplicabila invariabil in fiecare cuplu. De aceea, pentru ca o relatie, cu precadere o casnicie, sa reziste asa cum si-au promis cei doi soti, impreuna pentru totdeauna la bine si la rau, cei doi trebuie sa gaseasca impreuna calea. Pentru ca nu exista doua persoane complet la fel, nu vor exista nici doua casnicii complet la fel. Totusi, nu putem nega ca anumiti numitori comuni sunt de remarcat iar acestia pot fi ABC-ul sau piatra de temelie a oricarei relatii fericite. Alfabetul casniciei fericite este un mini-ghid de iubire si supravietuire in doi, asa cum ziceam, la bine si la rau.

 

Amintiri. Creati-le impreuna si pastrati-le intr-un format fizic. Peste ani si ani, atunci cand veti ajunge la un impas, scoateti fotografiile din cutii, acele fotografii de la nunta, de la prima calatorie facuta impreuna in doi, de la botezul primului copil si cu siguranta iubirea se va improspata de la sine.

 

Bunatate. Tratati-va unul pe celalalt cu blandete si bunatate. Niciunul dintre oamenii care au pasit pe acest pamant nu si-a putut deschide sufletul pana cand nu a primit un strop de blandete. Bunatatea si blanduzia sunt pentru o casnicie ceea ce sunt apa si soarele pentru o floare.

alfabet-cuplu

Comunicare. Oamenii nu au ajuns inca la un asemenea nivel de dezvoltare intelectuala incat sa isi poata citi unul altuia gandurile. Cu exceptia lui Edward din Twilight dar nici macar lui nu ii iesea acest lucru in totalitate. Lasand gluma la o parte, este extrem de important sa impartasiti intotdeauna cu celalalt gandurile si sentimentele pentru a evita orice problema.

 

Dragoste. Acesta este primul si cel mai puternic liant dintre oameni. Dragostea trebuie sa fie singurul motiv care aduce doua persoane impreuna sub taina casatoriei, chiar daca necesita uneori atat de mult efort pentru a fi pastrata vie.

 

Egalitate. Binele si raul, munca in casa, dragostea, responsabilitatile, drepturile si obligatiile trebuie impartite in mod egal intre cei doi parteneri. Atunci cand intra intr-o familie, nimeni nu trebuie sa intre cu titlul de stapan sau servitor in virtutea unui anumit gen.

 

Flirt. Aceasta este una dintre modalitatile de a tine aprinsa sau de a reprinde flacara pasiunii. Purtati-va intotdeauna unul cu celalalt ca si cum vietile voastre s-ar desfasura mereu in acea perioada dulce, tandra si senzuala de la inceputul oricarei relatii.

 

Greseli. Ca in orice alt aspect al vietii, si intr-o casnicie se vor face greseli, si nu doar de catre un singur partener. Important este sa le gestionati impreuna si in momentul in care v-ati hotarat sa le iertati, asigurati-va ca faceti acest lucru din toata inima si nu se vor transforma mai tarziu in reprosuri.

 

Hotarare. Fiti fermi atunci cand luati hotarari sau va sustineti punctul de vedere dar faceti acest lucru intr-o maniera calma. In plus, pentru a va proteja relatia de orice influenta exterioara, este indicat sa formati impreuna un front comun hotarat.

 

Iertare. Exista, intr-adevar, anumite pacate care nu pot fi iertate, oricat de mult ti-ai iubi partenerul. Pe de cealalta parte, exista oameni care ar ierta persoanele iubite chiar si pentru cele mai mari greseli din lume. Important este ca atunci cand iertati, sa iertati cu adevarat.

alfabet-fericire

Jocuri. Jucati-va unul cu mintea celuilalt, provocati-va intre voi si gasiti in permanenta noi laturi de explorat ale celuilalt. Radeti impreuna, glumiti, prostiti-va din cand in cand ca doi copii.

 

Loialitate. Exista un subinteles fin care face diferente dintre fidelitate si loialitate. Unii oameni pot insela insa le raman, paradoxal, complet loiali partenerilor de cuplu. Acesta este doar unul dintre felurile de loialitate care exista in cupluri si fara de care dezvoltarea unei relatii nu ar fi posibile. Loialitatea presupune, inainte de toate, respect.

 

Mandrie. Mandriti-va cu partenerii vostri. Aratati-va reciproc faptul ca va apreciati si va incurajati unul pe celalalt si ca, bineinteles, va mandriti unul cu celalalt pentru toate realizarile voastre, impreuna sau separat.

 

Negociere. Uneori, pentru a face o poveste de dragoste sa functioneze, aceasta trebuie tratata ca o afacere din care au de castigat ambii parteneri. De aceea, negocierea, diplomatia si compromisul sunt cateva dintre ingredientele de baza care vor desavarsi o casnicie.

 

Orgoliu. Fiecare dintre noi are mandria sa personala insa, de dragul unei relatii functionale, atat unul cat si celalalt trebuie sa invete sa renunte din cand in cand la orgoliu.

 

Pasiune. Cei mai multi dintre noi stiu deja ca cel mai pasional moment dintr-o relatie sunt acele luni sau ani de la inceputul povestii de dragoste. Viata functioneaza insa in asa maniera incat poate fi aproape imposibil ca aceasta pasiune sa dainuiasca pentru totdeauna.

 

Prietenie. Oamenii de stiinta au constatat, in urma cu ceva timp, ca in momentul in care o persoana se casatoreste, pierde intre unul si 4 prieteni. Desigur, aceasta este doar o constatare statistica si unii dintre prieteni, chiar daca s-a intamplat sa iasa din vietile noastre, sunt de neinlocuit. Chiar si asa, cei doi oameni care formeaza un cuplu petru tot restul vietilor, trebuie sa suplineasca acest lucru si sa isi fie reciproc, pe langa iubiti si sfatuitori, prieteni foarte buni.

 

Rabdare. Anumite procese in doi nu se pot desfasura cu viteza luminii. Increderea, tandretea, iertarea, afectiunea, toate acestea sunt elemente care necesita rabdare din partea ambilor parteneri.

 

Sarutari. Sarutati-va des, sarutati-va in loc de salut, sarutati-va atunci cand treceti unul pe langa altul prin casa. Sarutati-va cand sunteti fericiti. Sarutati-va in cele mai negre momente ale vietii.

 

Tandrete. Pasiunea poate sa dispara cu timpul iar flirtul isi poate pierde din prospetime. Tandretea, insa, nu are legatura intotdeauna cu partea fizica a relatiei, ci mai degraba cu cea spirituala, cea care necesita suflet si sentiment pentru a se cimenta.

 

Uniune. Ramaneti impreuna, indiferent de greutatile de care va loviti. Unele drumuri, oricat de intunecate, sunt mai usor de parcurs in doi.

 

Vointa. In mod evident, nimic din toate cele povestite mai sus nu se poate infaptui fara vointa de a face relatia sa se dezvolte si dragostea sa dainuiasca vesnic.

 

Zambete. Intr-o casnicie fericita, zambetele trebuie daruite cel putin la fel de des ca sarutarile.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste