Revista Nunta
Protocol si ceremonie

ABC-ul bunelor maniere pentru invitati

image Postat la: 06.06.2016 - 04:11
image Revista Nunta
ABC-ul bunelor maniere pentru invitati

Asa cum bine stim toti deja, nunta este unul dintre cele mai importante momente din viata unui cuplu. Tocmai din acest motiv, acestia aleg sa aiba aproape in aceasta zi speciala oameni apropiati, oameni dragi, oameni cu care vor sa isi imparta fericirea si care vor fi sufletul petrecerii. Uneori insa, in mod voit sau nu, se poate intampla ca o stangacie sau un moment de neatentie din partea invitatilor sa arunce o umbra neplacuta asupra intregului eveniment. Prin urmare, astazi va prezentam cateva reguli de conduita care pastreze un ton placut al petrecerii astfel incat miri si invitati in egala masura sa se poata bucura din plin de moment.

rochie-de-mireasa-trompeta

Regula dintai, si cea de aur, este ca invitatii sa le comunice mirilor pana in data precizata pe invitatie daca vor fi alaturi de ei sau daca nu vor putea fi prezenti. In cazul in care le-au comunicat celor doi ca vor lua parte la eveniment, atunci este important de mentionat ca doar in situatii delicate este acceptabil ca acestia sa nu fie prezenti dupa ce au facut confirmarea.

La fel de importanta este si cea de-a doua regula care se aplica inclusiv familiei si prietenilor apropiati: cele care primeaza sunt dorintele mirilor, chiar daca acestea incalca traditii, obiceiuri sau dorintele celor din jur. Nunta este despre ei doi, despre iubirea lor si despre faptul ca vor sa o impartasesca oamenilor dragi, nu despre voal, oglinda, turta sau nostalgii.

Atunci cand exista cartonase pe masa cu numele fiecarui invitat, regula dicteaza ca acestia sa respecte randuiala mirilor, cel putin in ceea ce priveste masa unde au fost invitati sa se aseze. In ceea ce ii priveste pe invitatii care vin insotiti de copii, acestia sunt sfatuiti sa le explice celor mici ca exista cateva momente speciale in care mireasa si mirele sunt in centrul atentiei, asa cum este primul lor dans ca sot si sotie sau taierea tortului.

Chiar daca doresc sa imortalizeze aceste momente speciale,  este considerat lipsa de politete ca invitatii sa incerce sa ia locul fotografului. Mai mult de atat, din dorinta de a obtine cele mai frumoase amintiri, unii dintre ei ii pot incurca pe profesionistii platiti pentru a surprinde cele mai frumoase momente ale acestui eveniment.

In cazul in care unul dintre invitati are un regim alimentar diferit atunci acesta trebuie sa ii informeze pe miri de acest aspect astfel incat acestia sa aiba timp sa adapteze mancarea servita oaspetelui in sine dupa nevoile acestuia.

Multi dintre invitati asteapta momentul emotionant in care mirii taie tortul si il servesc la finalul petrecerii. Cei care pleaca mai devreme de ora stabilita de miri pentru servirea desertului trebuie sa stie ca vor renunta la aceasta placere dulce pentru ca este dizgratios si nepoliticos solicitarea de a-i fi servita o bucata de tort inainte de plecare.

Atunci cand invitatii doresc sa vina insotiti la nunta de o persoana necunoscuta celor doi care se casatoresc, trebuie sa informeze mirii de acest aspect si sa le ceara permisiunea in acest sens.

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste