Revista Nunta
Cuplu

8 sfaturi pentru o casnicie fericita

image Postat la: 08.12.2015 - 00:05
image Revista Nunta
8 sfaturi pentru o casnicie fericita

Un vechi proverb turc spune ca atunci cand doua inimi se inteleg, chiar si podul casei este un loc placut de joaca.  Cu siguranta este o definitie mai mult decat potrivita pentru casnicie insa chiar si asa, nimic nu se poate construi fara sacrificii si eforturi, chiar si atunci cand cei doi parteneri sunt legati de cea mai trainica iubire din lume.  Prin urmare, Revista Nunta ofera viitorilor casatoriti cateva sfaturi extrem de simple, valabile atat pentru domn, cat si pentru doamna, pentru o casnicie fericita.

Asumati-va rolul in cuplu, atat cu responsabilitati cat si cu drepturi. Atunci cand intri intr-o casnicie, niciunul dintre parteneri nu este titularul celuilalt si nici nu este responsabil pentru actiunile celuilalt. Prin urmare, datoriile si eforturile trebuie impartite in mod egal.

Nu uitati importanta contactului fizic. Dincolo de sex, intre oameni exista o sumedenie de gesturi fizice menite sa arate afectiunea. In plus, ultimele studii au aratat ca imbratisarile duc la eliberarea in organism a oxitocinei, substanta din corp responsabila cu fericirea. Prin urmare, cuplurile care se strang in brate, se saruta si se tin de mana mai des au sanse mai mari decat ale cupluri sa fie fericite.

casnicie

Invatati sa cadeti de acord ca nu sunteti de acord. Este absolut normal ca doi oameni, chiar si atunci cand se iubesc, sa aiba pareri diferite. Atunci cand acest lucru se intampla, fiecare poate invata de la celalalt, sau sa ii respecte opinia celuilalt, chiar daca nu este de acord cu aceasta.

Invatati sa va ascultati partenerul. Chiar si atunci cand va certati, cand sunteti obositi sau suparati insa partenerul simte nevoia sa spuna ceva, ascultati ce are de spus. Nu doar sa auziti si sa dati aprobator din cap, ci sa ascultati cu adevarat dar nu pentru a veni cu contra-argumente, ci pentru a depista problema, astfel incat sa gasiti solutii impreuna.

Nu incercati sa va schimbati partenerul. Atunci cand iubesti pe cineva, iubesti cu calitati si defecte. Mai mult de atat, adevarul brutal este ca oamenii nu se schimba. Prin urmare, tot ce va ramane de facut este va adaptati fiecare la defectele celuilalt, desigur, in limite omenesti acceptabile.

Renuntati la nevoia de a avea intotdeauna dreptate. Aici intervine inclusiv importanta ascultarii cu atentie a partenerului, nu doar pentru a-i da argumente pro sau contra, ci pentru a gasi impreuna calea de mijloc.

Exprimati-va intotdeauna sentimentele. Nu este suficient sa asculti ceea ce isi doreste partenerul daca nu iti poti exprima sentimentele, sau daca nu vrei sa faci acest lucru din diferite motive. Atat timp cat unul dintre parteneri nu este sincer si nu isi comunica foarte clar, fara aluzii si sugestii, ci in cuvinte clare sentimentele, nu veti gasi solutia care sa multumeasca si pe unul si pe celalalt.

Nu uitati niciodata motivul pentru care v-ati ales partenerul. Uneori poate fi greu sa iti aduci aminte de aceste lucruri, cu atat mai mult in situatiile tensionate insa cu siguranta acestea raman intiparite in suflet. Tot ce aveti de facut este sa le scoateti la suprafata nu doar atunci cand va este bine impreuna, cat mai ales atunci cand traversati perioade grele.

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste