Revista Nunta
Viata de familie

6 sfaturi pentru soacre

image Postat la: 06.10.2015 - 01:23
image Revista Nunta
6 sfaturi pentru soacre

Casatoria unuia dintre copii este una dintre cele mai mari vesti pe care le poate primi un parinte in aceasta viata. Desi toata atentia este concentrata asupra mirelui si a miresei, parintii pot fi cel putin la fel de emotionati. Pe fondul acestora, atat parintii lui, cat si parintii ei pot face cateva greseli care, in loc sa ii ajute pe cei doi care urmeaza sa se casatoreasca, nu reusesc sa faca altceva decat sa le ingreuneze situatia. Prin urmare, indiferent ca vorbim de soacra mare sau de cea mica, fiecare dintre ele trebuie sa tina cont de urmatoarele sugestii.

 

  1. Imprieteniti-va cu parintii ceilalti

Desigur, o relatie calda de familie se dezvolta in timp si cu ceva efort dar pentru ca nu exista un moment mai potrivit decat prezentul, atunci cu siguranta este momentul ca fie care pereche de parinti sa se apropie de cealalta. Organizati mese impreuna in casa unuia dintre voi sau iesiti toti in oras la masa pentru a va cunoaste mai bine, astfel incat sa nu va vedeti pentru prima data in ziua nuntii.

sfaturi-soacre

  1. Fiti sinceri in ceea ce priveste suma de bani cu care veti putea contribui

Este mult mai productiv pentru miri sa stie de la inceput pe ce buget se pot baza din partea parintilor. Daca oferiti o suma pe care nu o veti putea onora, este foarte posibil sa le dati planurile peste cap si sa fie nevoiti sa faca reduceri de buget pe ultima suta de metri.

 

  1. Oferiti-va ajutorul intr-o maniera practica

In cazul organizarii nuntii, mireasa va avea nevoie in jurul ei de mai multe maini. Prin urmare, un simplu sunt aici daca ai nevoie de mine nu va fi suficient. Tocmai de aceea, e bine sa va oferiti ajutorul pentru sarcini exacte, cum ar fi ridicarea hainelor, cumpararea unor accesorii sau numeroase alte drumuri care trebuie facute pentru aceasta zi perfecta.

 

  1. Nu incercati sa luati decizii in locul celor doi

Este ziua cea mare a copiilor, momentul magic in care isi vor uni destinele pe viata. Prin urmare, orice decizie le apartine. Desigur, le puteti oferi sfaturile voastre, lucru de apreciat insa de la un sfat la incercarea impunerii propriei pareri, e cale lunga. In cele din urma, decizia le apartine si ei au ultimul cuvant de spus.

 

  1. Nu faceti comparatii cu alte nunti

„Fata Ioneascai a facut asta” sau „baiatul lui Popescu a avut la nunta si...” nu sunt cele mai productive expresii folosite de soacre in preajma copiilor. Astfel de comparatii tacite pun presiune inutila pe umerii celor doi miri care trebuie deja sa se ridice la anumite standarde pentru a satisface toate asteptarile. Prin urmare, nu este deloc de dorit o comparatie intre nunta celor doi indragostiti si un eveniment de acelasi gen din cercul de persoane cunoscute.

 

  1. NU va impuneti invitatii

In mod normal, parintii mirilor au intotdeauna de invitat la nunta cel putin cateva persoane pe care, uneori, mirele si mireasa nu le cunosc. Acest lucru este posibil in limita unui anumit buget insa nu trebuie sa includa mai mult de cateva perechi.  In acelasi timp, daca bugetul mirilor nu se intinde suficient de mult pentru a face loc acestor persoane, atunci exista doua solutii: pe de-o parte, soacrele pot contribui financiar pentru oaspetii la care tin neaparat sau pot renunta complet la idee.

Foto interior  Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste