Revista Nunta
Sanatate si Frumusete

Machiajul de iarna pentru nunta: 5 idei de tinut minte

image Postat la: 09.12.2019 - 19:43
image Revista Nunta
Machiajul de iarna pentru nunta: 5 idei de tinut minte


În ciuda frigului de afară, iarna este anotimpul perfect pentru a avea cel mai impresionant look de nuntă și cele mai reușite ședințe foto. Profită de lumină “rece” a iernii, de peisajele cu zăpadă și optează pentru un machiaj care îți va pune în evidență trăsăturile, va rezista pentru un timp îndelungat și îți va complimenta chipul într-un mod avantajos și strălucitor în timpul shootingului din exterior și interior. Dacă nu te-ai hotărât încă în privința machiajului pe care îl vei purta la nuntă, îți prezentăm 5 idei:

 

Sclipiri metalice pentru un look de crăiasă a zăpezii

Dacă vei opta pentru o petrecere de nuntă în care schema de culori este bazată pe albastrul clasic, culoarea anului 2020, atunci poate că nu este o idee deloc rea să ai în vedere acest lucru atunci când îți alegi machiajul. Auriul creează un efect luxuriant și sic în combinație cu această nuanță de albastru. În această situație, accentele metalice aurii sau pământii cu accente de gri, deși mai mult potrivite toamna decât iarna, sunt binevenite și îți vor asigura un make-up strălucitor și special. Cu un pic de glam și glitter pe pleoape, vei fi strălucitoare precum o crăiasă a zăpezii. Aplică un primer pe pleoape înainte de a aplica fardurile pentru a evita ca pigmenții să curgă sau să se întindă, iar buzele trebuie neapărat să rămână nude atunci când ochii sunt accentuați ușor dramatic. Sprâncenele naturale, pline și bine conturate sunt încă în tendințe.

 

Foto: By ldutko /Shutterstock

 

Buze și rujuri statement, în nuanțe tari și "reci"

Dacă vara artiștii în make-up ne recomandă să optăm pentru rujuri în nuanțe mai calde, naturale sau pastelate, iarna putem îndrăzni mai mult și apela la rujuri în culori statement. Nuanțele pretabile anotimpului rece sunt roșul, roșul burgundy, rujul în nuanțe de vin, de prună sau de afine sau chiar rujuri mate care bat înspre albastru și în care regăsim un strop din tonurile albăstrui ale zăpezii de afară. Pentru echilibru cromatic, machiajul ochilor în acest caz trebuie să fie unul în culori neutre, iar pentru accente dramatice puteți apela la sprâncene și gene bine definite sau false.

Foto: By Daria_Cherry /Shutterstock

 

Machiaj de inspirație retro, dar contemporan


Chiar daca rujul mat își menține în continuare supremația, pentru un look de inspirație retro, dar actual și contemporan și pentru a crea impresia de buze “pline” și strălucitoare, în acord cu strălucirea zăpezii de afară, poți apela și la un ruj roșu lucios. La fel de bine, poți aplica un strat subțire de glos transparent peste un ruj mat, asigurându-te că, pentru o fixare mai bună, aplici înainte un strat subțire de pudră transparentă. Machiajul ochilor este unul subtil, cu tonuri și farduri naturale, dar nimic nu este mai clasic și potrivit unui ruj roșu decât un eyeliner negru.

Foto: By KOBRIN PHOTO /Shutterstock

 

Obraji îmbujorați și buze ombre

Machiajul de iarnă este un pic diferit de cel de vară. Dacă vara mizăm pe tonuri mai naturale și calde, care să arate bine în lumina verii, iarna lucrurile stau un pic diferit. În loc de blush-ul în nuanțe calde precum cel piersică, optați pentru unul roz, mat, fără pigmenți de strălucire, care să creeze impresia de prospețime și de obraji îmbujorați de frigul de afară. Iarna, pielea are tendința de a se usca așa că asigurați-vă că înainte de machiaj, aplicați o bază hidratantă puternică și apoi concealer și fond de ten pentru un ten luminos și uniform. Vă puteți juca un pic și cu umbrele și luminile, aplicând un strop de iluminator în punctele esențiale, pe pomeți, sub sprâncene sau deasupra buzei superioare. De asemenea, aplicarea de ruj în stil ombre (două nuanțe) le face să pară mai pline, numai bune de sărutat :).

Foto: By Shumskaya Tatiana /Shutterstock

 

Tonuri albăstrui ale pielii

Minimalismul este perfect pentru toate tipurile de nunții și se menține puternic în tendințele de make-up ale lui 2019 și 2020. Machiajul nude, cât mai natural, este perfect și pentru nunțile care au loc în sezonul cald, dar și pentru cele din timpul iernii. Accentul este pus asupra aspectului luminos și sănătos al pielii, dar și asupra tonurilor de alb-albăstrui care reflectă lumina și zăpadă de afară și pot fi obținute cu ajutorul paletelor corectoare colorate. Apelează din belșug la texturile cremoase care hidratează și acoperă în același timp. Dacă optezi pentru roz (blush, fard de ochi), alege un roz rece.

Foto: By Shumskaya Tatiana /Shutterstock

 Foto cover: By Sonataphoto /Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste