Revista Nunta
Cuplu

3 scrisori de dragoste superbe cu care sa iti impresionezi jumatatea in ziua nuntii

image Postat la: 16.03.2015 - 14:48
image Revista Nunta
3 scrisori de dragoste superbe cu care sa iti impresionezi jumatatea in ziua nuntii

Dimineata nuntii este o perioada foarte incarcata emotional in aceasta zi atat de importanta. De cele mai multe ori, cei doi miri nu pot dormi din cauza emotiilor iar dimineata se trezesc agitati, cu inima in gat si mainile care tremura de emotie. Atat mireasa, cat si ginerele trec de multe ori prin astfel de situatii. Tocmai de aceea,  una dintre cele mai bune modalitati de a se linisti si de a-si incepe ziua cu bine este gasirea unui ravas pe perna de la partener sau trimis printr-un mesager. De regula, ginerele si mireasa se imbraca in locuinte sau cel putin camere separate si, prin urmare, o scrisoare de dragoste este foarte simplu de strecurat. Si ca sursa de inspiratie, va oferim astazi cele mai frumoase astfel de ravase de iubire scrise de nume mari din istorie.

 

SCRISOARE DE LA MIHAI EMINESCU CATRE VERONICA MICLE, august, 1882

sursa Wikipedia

Mai fata nebuna si dragalasa,

Si zi e pozitiv ca eu te-nsel, ca te uit, ca-mi esti draga numai pe cat te vad cu ochii? Manca-ti-as ochii tai cei dulci, nebuno, dar te iubesc cu sufletul, dar nu stiu nici ce sa-ncep, nici ce sa fac de dragul tau. Dar zi si tu - ce e de facut? In vremea asta in care nu-i nimenea aici, in care vegetez ca un adevarat animal, bolnav si descurajat - cum sa vin la tine, pe cine sa las in loc?

Tu ma sfatuiesti sa petrec, sa ma folosesc de tinerete si alte asemenea mofturi nihiliste pe cari le citesti in romanuri. Viata mea esti tu, prin urmare nici un gand nu-mi vine macar sa petrec cand sunt fara tine. Nimeni nu ma vede nicairi, duc o viata monotona de pe-o zi pe alta. Singur, fara prieteni si fara cunoscuti, si tu zici sa petrec, ca si cand un asemenea lucru se poate comanda in starea sufleteasca in care sunt.

Tu zici ca presimti nenorociri. Nu mai presimti, dragul meu suflet, nimic; ceea ce e pozitiv este ca suferi de superexcitatie nervoasa, care va inceta cand vom fi impreuna si vom fi impreuna. Ce dracu! Odata trebuie sa se schimbe in bine mizeria actuala, odata trebuie sa ne regasim pentru toata viata ca sa nu ne mai despartim nici odinioara. Iubirea mea pentru tine nu mai e un vis sau o speranta departata; e ceva aievea, e o simtire hotarata si de toate zilele cum e aerul pe care-l respir. Tu stii fara bine ca sunt statornic, chiar incapatanat, si poate daca n-as fi asa, ar fi pe de-o parte mai bine, dar pe de alta nu te-as iubi cu atata nestramutare, precum te iubesc.

E prea adevarat ceea ce-mi scrii, ca oamenii sunt mai ingaduitori cu viciile celor bogati decat cu patimele adevarate ale omului sarac. Dar asa e lumea, asa a fost totdeuna. Cu toate acestea, daca lumea e nedreapta, natura nu e tot astfel. O singura clipa din viata a doi nenorociti ca noi, o clipa de uitare de sine si de betie plateste mai multe decat viata intreaga a acestor oameni.

Ti-am spus, Nicuta, ca urata sa fii, oricum ai fi, tot draga ai sa-mi ramai si nici nu se poate altfel - caci tu esti cel dintai amor al meu si vei fi unicul si cel din urma. Daca aceasta poate fi o mangaiere pentru singuratatea ta, o mangaere e drept ca desarta si goala, daca te poate mangaia juramantul meu sfant ca nu iubesc si nu voi iubi niciodata pe nimeni afara de tine, daca te poate mangaia marturisirea ca neagra mi-e ziua in care nu te vad, si pustie viata fara de tine, atunci crede-le, caci adevarate sunt si mangaie-te macar cat de putin.

Iti sarut picioarele tale, copilul meu cel dulce, si te rog, te rog mult sa te linistesti, sa crezi in statornicia si in iubirea mea si sa speri, daca poti spera. Daca am avea religie, noi doi, am crede ca Dumnezeu nu va lasa nerasplatit atat amor, dar n-o avem, de aceea numai in noi insine putem crede si pe noi insine ne putem intemeia. Eu zic: crede in mine si nu vei fi amagita, afara doar dac-oi muri. Te sarut si te rog, linisteste-te, caci starea ta ma doare mai mult decat mizeriile mele proprii.

Al tau

Emin

 

 

 

SCRISOARE DE LA HONORE DE BALZAC CATRE MADAME HANSKA, iunie, 1835

sursa Brainpickings.org

Ingerul meu iubit,

Innebunesc  de dragul tau, atat cat poate innebuni un om: nici nu pot sa insailez doua idei fara ca tu sa te strecori intre ele. Nu ma pot gandi decat la tine. Impotriva vrerii mele, imaginatia mea ma poarta la tine. Te strang in brate, te sarut, te mangai, ma las in voia celor o mie de mangaieri amoroase care ma cuprind. Purul adevar este ca locul tau va fi pe veci in inima mea. Te simt acolo cu cea mai delicioasa senzatie. Dar, Dumnezeule, ce sa va intampla cu mine, daca ma lipsesti de ratiune? Am de infruntat o monomanie care, in dimineata aceasta, ma ingrozeste. In fiecare clipa ma ridic si-mi spun „Gata, ma duc in cutare loc!”. Apoi ma asez la loc, coplesit de simtul obligatiilor. La mijloc e un conflict infricosator. Aceasta nu e viata.  Niciodata nu am mai fost asa. Ai devorat totul. Cum imi las gandul sa alerge spre tine, ma simt natang si fericit. Ma las purtat de iuresul unui vis ademenitor, unde traiesc intr-un moment cat pentru o mie de ani. Ce situatie groaznica! Coplesit de dragoste, simtind dragostea cu fiecare por, traind doar pentru dragoste, dar in acelasi timp lasandu-ma consumat de griji si prins in panza unei miriade de paienjeni. Oh, draga mea Eva, tu nici nu ai stiut. Am ridicat cartea postala de la tine. Se afla chiar aici, sub ochii mei, si ti-am vorbit de parc-ai fi aici. Te vad, asa cum te-am vazut si ieri, frumoasa, neinchipuit de frumoasa. Ieri seara, nu mi-am repetat decat un singur lucru, „Ea este a mea!”. Ah! Nici ingerii n-au fost in veci mai fericiti in Rai decat am fost eu ieri!

 

 

SCRISOAREA LUI JAMES JOZCE CATRE NORA BARNACLE JOYCE, decembrie, 1909,

sursa The American Reader.com

 

In cele din urma, iubito, crezi in dragostea mea? Ah, Nora, sa crezi! Oricine s-a uitat la mine poate citi dragostea in privirea ma atunci cand vorbesc despre tine. Asa cum spune mama ta, ochii din cap mi se aprind ca lumanarile.

 Timpul o sa treaca in zbor, draga mea, pana cand ma vei strange tandru in brate. Nu am sa mai plec niciodata de langa tine. Nu ravnesc doar la trupul tau (asa cum bine stii), dar tanjesc dupa toata prezenta ta. Imi imaginez, draga mea, ca pe langa iubirea ta splendid de generoasa pentru mine, dragostea mea pentru tine pare saracacioasa si goala. Dar asta am de oferit, iubita mea scumpa. Ia-o, iubirea mea, adaposteste-ma si salveza-ma.(...)

 

Sub magia acestor splendide scrisori de dragoste va invit sa va asterneti gandurile pe hartie si sa ii faceti o surpriza celui drag, in ziua cea mare! Spor la scris!

 

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste