Revista Nunta
Cuplu

3 gesturi incredibile care prezic durata unei casnicii

image Postat la: 23.06.2016 - 01:48
image Revista Nunta
3 gesturi incredibile care prezic durata unei casnicii

Un studiu statistic si o casnicie par a fi doi termini diametrali opusi. Cu toate acestea, oamenii din domeniu pot da cele mai bune verdicte in ceea ce priveste sansele pe care le au cuplurile care doresc sa traiasca impreuna pana la adanci batraneti. Socoteala de acasa, in cazul casatoriilor, se potriveste de multe ori si cu cea din targ  insa pentru ca statistica este un domeniu absolut fascinant, variabilele luate in calcul pentru a prezice “durata de viata” a unei casnicii sunt cel putin surprinzatoare insa daca ne luam dupa studii, acestea nu sunt deloc de ignorat. Prin urmare, iata care sunt cativa dintre factorii care pot prezice daca cei care au ales sa isi uneasca destinele sunt meniti sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti.

 

  1. Pretul nuntii si al inelului de logodna

Toata lumea stie ca diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei fete insa trebuie sa recunoastem ca in ciuda aspectului estetic ale acestora, nu pot garanta fericirea in casnicia purtatoarei iar acest lucru este confirmat si de unul dintre studiile desfasurate la Universitatea Emory. In cuvinte putine, cu cat cuplul cheltuieste mai mult pentru inelul de logodna si petrecerea de nunta, cu atat cresc si sansele de divort. De altfel, Michelle Crosby, fondatoarea serviciului Wevorce a constat acest lucru la randul ei. Cuplurile care isi doresc nunti in care investesc sume astronomice sunt mai concentrate asupra valorilor materiale decat asupra celor spirituale, motiv pentru care ajung de multe ori la divort.

casnicie-fericita

  1. 7, numar cu ghinion.

The Seven Year Itch – 7 ani de casnicie este unul dintre cele mai celebre filme cu Marilyn Monroe. De altfel, scena in care rochia alba a actritei este ridicata de catre metrou este unul dintre cele mai cunoscute momente ale cinematografiei. The seven year itch este mai mult decat un film, respective poate fi considerat un adevarat fenomen psihologic. Cercetatorii au observat ca cele mai multe dintre divorturi au loc in al saptelea an de relatie. Prin urmare, daca cei doi soti au trecut de anul 7 al casniciei, atunci sansele lor de a ramane impreuna cresc exponential.

 

  1. Traditia spune ca aduce ghinion sa iti dai ochii peste cap in ziua nuntii.

De fapt, nu exista nicio traditie in acest sens insa poate fi inclusa usor in repertoriul superstitiilor de nunta. Un studiu realizat de John Mordechai Gottman de la Universitatea din Washington si Robert Wayne Levenson de la Universitatea din California a concluzionat ca rata de divort creste in cazul cuplurilor care manifesta des semne non-verbale de aroganta si nemultumire catre parteneri, asa cum ar fi datul ochilor peste cap pentru a-si manifesta dezaprobarea fata de o actiune sau de cuvintele partenerilor. Cu siguranta evitarea complete a acestor mici gesturi este imposibila insa pentru a le combate efectul si pentru a le compensa intr-un fel sau altul, psihologii recomanda “executarea” altor 5 gesturi de aprobare, asa cum ar fi zambetul sincer, o stranger de mana sau pur si simplu o expresie incurajatoare a fetei.

 

 

Foto  conrado/Shutterstock

Cumpără Revista

CumPĂRĂ REVISTA

A apărut noul număr al revistei Nunta!

reviste